Ukategoriseret

Jeg gider ikke snakke om min pengehistorie! Men måske giver det alligevel mening?

Kender du det?
Nogen har sagt et eller andet til dig:

Først grinte du. Haha, det var virkelig sjovt sagt….

Lidt tid efter indser du, at det faktisk ikke var sjovt. Eller at du ikke forstod det. Og lige pludselig står du i et ekko af tavshed og indser: “The joke is on me”.

 

Det er ikke helt det samme, men jeg havde en måske tilsvarende oplevelse i forgårs. Jeg læste noget, der i hvert fald intet havde at gøre med mig, indtil jeg indså det modsatte. For to dage siden læste første udgave af #Økonomista skabt af @mille.okonomista og faldt hurtigt over artiklen om hendes pengehistorie.

Indledningsvist læste jeg den, nysgerrigt og en smule distanceret. “Nå, det lyder da også som en hård omgang” eller hvad ved jeg.
Desto mere jeg fik læst af artiklen gik det op for mig, at den virkelig ramte mig. Jeg genkendte så meget fra hendes fortælling om, hvordan hendes øvrige liv også påvirkede hendes økonomi og forbrugsvaner.

Første gang jeg stødte på begrebet pengehistorie var i “Den lille guide til opsparing” af Jane Ibsen Piper, hvor jeg fluks skippede det afsnit, der handlede om det: “Jaja, jeg gider ikke grave i fortiden; nu vil jeg bare gerne i gang med at lære noget nyt!” Jeg har haft så stor modstand overfor at kigge tilbage på det, jeg kommer fra. Jeg negligerer det, censurerer det væk eller bortforklarer det. Jeg. gider. Ikke. Tale. Om. Det!

MEN gang på gang bliver jeg mindet om, at vores pengehistorie, -overbevisninger, selvbillede, følelser og erfaringer har MEGET mere at sige end intellekt, intention og viljestyrke. Jeg er – som de fleste andre – selvfølgelig formet af min baggrund. Men det er først noget, der er ved at gå op for mig nu.


Nøgleord, der kan beskrive min pengehistorie, er blandt andre:

– Gældsramte forældre
– Kaos
– “Nu synes jeg nok, jeg har gjort mig fortjent til…”
– LØØØØØØØØØØN! (finally!!!!!)
– Psykisk sygdom
– Manglende lyst til at tage ansvar
– Forhold med meget ældre kærester, der virkelig har styr på deres shit
– Depression
– Ingen selvtillid overhovedet
– Forkælelse af dem, jeg elsker og holder af
– “Jeg har jo aldrig kunne finde ud af det før, så hvorfor skulle jeg kunne det nu?”
– GARN(-addiction)

Jeg tror faktisk rigtig gerne, at jeg vil uddybe min pengehistorie ved lejlighed. Det er nok i virkeligheden en interessant og god øvelse, og jeg har også gjort det i brudstykker et par gange, især på min instagramprofil. Men på et eller andet tidspunkt vil jeg tage mig tid til at give den historie en stemme og hvem ved, måske vil det endda ende med, at jeg kan slutte fred med fortiden?

Well, nu til det vigtige: Hvis du læser med, er der mon så nogle nøgleord der beskriver DIN pengehistorie?
Hvad end det er positivt eller negativt, sparsommeligt eller extravagant, så giv endelig lyd her eller på IG

Jeg håber, du har lyst til at udvide min horisont lidt.

kh. Signe Marie

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *