Ukategoriseret

Note to self

Godaften herinde på bloggen.
Dette indlæg er for at sikre mig, at jeg får det dokumenteret og ikke glemmer det igen.

Noget har ændret sig indeni, og jeg er fuldkommen sikker på, at det vil blive afgørende for mit liv fremover.
I mandags havde jeg et skænderi med én over telefonen, der fik bægeret til at flyde over. Jeg græd i så mange timer og gik i seng fuldkommen udmattet af gråd og sorg. Det føltes som om, nogen var død. Jeg kunne ikke helt forstå, hvad der gjorde mig så ked af det, men indeni voksede en orkan sig større og større. Næste morgen forstod jeg, hvem det var, der var død. Det var pleaseren.
Det mærkes mere end det tænkes. Men hvis jeg alligevel skulle sætte ord på, kan jeg sige følgende:

Jeg er ikke sat på jorden for at behage andre
Det er ikke mit ansvar, at alle omkring mig har det godt
Jeg kan lide mig selv
Det ændrer ikke, hvem jeg er (eller hvordan jeg må have det med mig selv), når folk ikke bryder sig om mig
Jeg må faktisk godt sige fra (selvom folk ikke kan lide det)
Det er ikke mit job – eller problem – at sørge for, at folk skal kunne lide mig
Jeg respekterer mig selv

Mit fokus har ændret sig. Det mærkes meget tydeligt, at der en række af velkendte tankestier, jeg ikke har fulgt i flere dage. Selvbebrejdelse og selvdestruktivitet – mine to gamle følgesvende – har jeg intet mærket til siden tirsdag. Det er aldrig sket før.
I stedet har jeg tanker som “Nå, men sådan er det jo bare”, “pyt” og “Det kan jeg ikke gøre noget ved, så det gider jeg faktisk ikke tænke mere over”.
…Og hvis jeg nu skulle glemme det og falde tilbage i gamle tanker, kan jeg jo lade mig inspirere af den Rødhårede: “Hvis de ikke kan lide mig, så er det tydeligvis dem, der er noget galt med”, haha….

God aften derude

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *