Ukategoriseret

#Søndagsstatus på en onsdag

Nå, men lad os også lige tale lidt om penge også 🙂
Jeg fik aldrig lagt min #søndagsstatus op, som er den ugentlige opgørelse jeg laver (eller bør lave) hver uge. Det handler om at få overblik over ugens forbrug, få fulgt op på transaktioner fra budgetkontoen og sikre mig, at jeg har styr på alle de faste regninger.

I starten af min budgetrejse var det absolut vigtigste for mig, at jeg havde den helt rigtige budgetkalender eller -notesbog. Det har vist sig gang på gang ikke at lykkes for mig. Jeg drukner i detaljer, og det fjerner mig fra det egentlige fokus; nemlig at få styr på forbruget, spare penge op og med tiden ændre hele mit økonomiske liv. I stedet for den (ellers pæne!) budgetkalender og (de virkelig fede) farvetusser og sjove systemer og hjemmelavede printables og skemaer, er jeg overgået til en mere pragmatisk tilgang. Mit årsbudget-skema (fra moneyflows) fungerer med det forkromede overblik, og så dokumenterer jeg mit variable forbrug og øvrige evalueringer (blandt andet min søndagsstatus) i en notesbog. Nostalgikken har jeg gået fuldkommen på kompromis med, fordi jeg har hoppet på noget så “fodformet” en bølge som at bruge stiftblyant. Det er jo meget smukkere med kuglepen og farver! Nå, men altså, for nu fungerer systemet.

I søndags havde jeg været i gang med mit Købestop-Op i en uge som led i min minimalismeudfordring. Jeg har kun én ting at sige:
Av!
Old habits die hard.
Jeg kan godt se, at det bliver en langstrakt øvelse at arbejde med det forbrug. Én uges gode intentioner og opmærksomhed ændrer ikke meget. Jeg brugte noget mere end planlagt, og jeg kan allerede se, hvor jeg er nødt til at foretage visse justeringer. Men jeg er i gang, motivationen er høj, og jeg tror stadig på, at det er det rigtige at gøre. Med tiden vil jeg i øvrigt gerne lægge resultaterne fra min #søndagsstatus op på min instagram, men jeg er ikke helt klar endnu. Det er tydeligt for mig, at jeg stadig synes det er svært, når det er svært. Med andre ord, det er nemmere at dele succeserne og sværere for mig at dele og skrive om udfordringerne.

Men mon ikke de fleste kender til det?

God onsdag derude

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *