Ukategoriseret

Første måned med købestop-op!

Februar måned slutter først på mandag, men i dag er lønnen tikket ind, og jeg budgetterer sædvanligvis fra lønseddel til lønseddel. Så her følger en status over første købestop-op måned. Og well, den gik ikke helt som planlagt 🙂

Jeg har igen brugt alt for mange penge i forhold til det planlagte, og en stor del af det skyldes hyppige, små køb. Stadig. Jeg har ikke mod på at komme med konkrete beløb for nuværende. Det føles lidt for personligt endnu. Selvom jeg har brugt 4000 kr mindre i variabelt forbrug end fx sidste måned, er det stadig et unødvendigt højt beløb, der er gået til forbrug i februar måned, og jeg kan sort-på-hvidt se, hvor pengene ryger hen. Det er stadig madindkøb og diverse-posten, der er de store pengeslugere.

Efter mit forsøgvise abonnement på en måltidskasse fra Aarstiderne kan jeg dog se, at mine ved-siden-af-mad-indkøb er faldet drastisk. Så nu må jeg i den følgende måned afgøre, om det kan betale sig at betale det mere for en måltidskasse, hvis jeg samtidig minimerer mine øvrige madindkøb.
Diverseposten er gået til en del forskellige ting. Jeg bruger nærmest intet på hobby, som før var skyld i langt de fleste af mine impulskøb. I det hele taget har jeg haft langt færre impulskøb med enkelte, halvdyre undtagelser. Gaver især har været en forholdsvis dyr post denne måned.
Før i tiden var cafeture virkelig en ting, jeg brugte mange penge på. Jeg gør det stadig – også mere end den ene planlagte ugentlige tur, men der ryger godt nok færre penge på det tidligere. Jeg kan ganske enkelt se, at jeg sparer mere og lader drikkevarerne strække længere.

Februar har på mange måder været en helt fantastisk måned. Jovist, budgetfronten lader noget tilbage at ønske, men som jeg har sagt så mange gange før, så er min budgetrejse i langt højere grad ved at udvikle sig til en eksistentiel rejse. Mit overforbrug slår rødder i langt mere end bare pengevaner. Og i takt med at jeg tager mine pengevaner frem og kigger på dem, kommer der også andre ting til overfladen. Vigtige ting, jeg ikke har kigget på længe. Mit psykiske helbred har meget at sige, og det følger for første gang i lang tid en virkelig stejl, opadgående kurve. Derfor har jeg også været nødt til at acceptere, at pengeresultaterne bare vil tage længere tid om at manifestere sig. Denne måned har jeg eksempelvis elimineret rigtig mange impulskøb. Men jeg kan også se, at det har betydet, at jeg så bruger flere penge på cafe. Fordi når jeg “snyder” mig selv for én ting, så er jeg nødt til at håndtere behovet på en anden måde, og på det område har jeg endnu ikke fundet den ideelle løsning. Jeg må tage det skridt for skridt, erfaring for erfaring. Men hey, her kommer lige et par sejre:

Jeg har sparet 3000 kr op.
Jeg har – med glæde – brugt penge på prøvetimer i hiphop –> noget jeg forsøgt at finde modet til at gøre i over to år!
Jeg har brugt meget lidt på hobby-posten
Jeg har brugt 4000 kr mindre end sidste måned på variabelt forbrug
Jeg har tracket HVER en krones forbrug

….Sejt, synes jeg selv.

Hvad så med den kommende måned?
Jeg er jo i gang med mit købestop-op, som er fastsat til en tre-måneders-periode (februar, marts og april). Det er helt tydeligt for mig, at jeg er nødt til at regulere lidt på “reglerne”, hvis jeg skal have succes.
Købestop-op’et er en del af min minimalisme-udfordring, der blandt andet også handler om at få ryddet op herhjemme mm., så det vil jeg gerne give lidt mere fokus. Her har jeg endelig fundet modet til at give mig i kast med nogle projekter her i hjemmet, fx noget maling-værk, ophæng af hylder og malerier mm, som vil komme til at koste lidt penge. Så jeg må lige bruge weekenden til at tygge lidt på den kommende måneds budget og få lagt en god plan.

Nu vil jeg drikke mere morgenkaffe og nyde min skønne og indtil videre solrige friweekend. Hvor vidunderligt. God dag derude
Kærlig hilsen Signe

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *