Ukategoriseret

Budget og Balance… og Bryllup!

Ih, hvor er mit hoved fyldt med tanker om mit bryllup. Og ja, det er først i 2023. Og ja, det er bare én aften. Og ja, jeg har brugt de fleste af mine teenageår på at bilde mig selv ind, at jeg ikke gik op i sådan noget. Men det gør jeg!
Og det giver mig en kæmpe glæde at tænke på, at jeg skal planlægge den dag.
I går nåede Den Rødhårede og jeg et skridt videre i planlægningen, da vi endelig satte os fast på et sted at holde bryllup. Så nu har vi altså lokation og dato!

Jeg må sige, at emnet bryllup unægteligt vil finde plads herinde på bloggen. Det er nådesløst at indse, at jeg ligger så langt fra de idealer jeg havde for mig selv, da jeg var yngre, haha. Pludselig består mine google-søgninger af søgeord såsom ‘elegant table decor’, ‘Wedding DIY’, ‘garden wedding’ og selvfølgelig alt der kan komme i nærheden af brudekjoler. Mit Pinterest-feed har fanget interessen og følger trop med et bombardement af visuelle ideer til ‘det perfekte bryllup’. Så ja, regn med at der også vil komme noget om emnet herinde 😉

Den Rødhårede og jeg har en forholdsvis klar arbejdsfordeling. Jeg er planlæggeren og den strukturerede, og jeg har desuden et stort behov for at kunne se tingene for mig. Det har allerede resulteret i checklister, budgetskemaer og mange, mange links til blogs og billeder, der inspirerer mig. Han og jeg er blevet enige om, at det er rart at jeg tager têten, hvilket jeg gerne gør. Jeg er tydeligvis den eneste af os, der har en holdning til, hvordan bordene skal dækkes, for eksempel 🙂
For god ordens skyld vil jeg lige understrege, at lige så mange ideer jeg har, lige så få krav har jeg. Det er ikke MIT bryllup; det er vores, og det er trods alt det vigtigste. Men når alt kommer til alt, tror jeg det er en stor lettelse for Den Rødhårede, at jeg gerne planlægger en stor del af det, så det er jo heldigt, at jeg godt kan lide det!

En anden ting vi også er helt og aldeles enige om er, at vi arbejder med et budget, og det er vigtigt for os at overholde. Nu skal budget-evnerne i sandhed stå sin prøve. Her har Excel allerede vist sig at være en rigtig nyttig ven at have for at bevare overblikket. Men i guder, hvor er der dog mange ting at bruge penge på. Og listen bliver ved og ved…. Sandt at sige kan jeg slet ikke endnu overskue eller gennemskue de mange ting, man skal have styr på. Men her er internettet og biblioteksbøger en stor hjælp.

…Hvis du har arrangeret/holdt bryllup, var der så nogle udgiftsposter, der overraskede dig?
Og har du mon andre gode erfaringer til at holde bryllup på budget, der er værd at dele – så lad høre fra dig!

Mange hjerteboblende hilsner fra den forlovede* Signe Marie

* Hvor er det egentlig taberagtigt at beskrive sig selv som den forlovede, haha. Det er lidt ligesom, når man spørger en kollega: “Hvad skal du og din kæreste så lave på jeres ferie?”
“Min mand! Ikke min kæreste”…

Bevares 😀

2 Comments

 • Jan

  Vi afholdt selv et havebryllup i 2019.

  Vi havde heller ikke de vilde penge og da vi allerede havde planlagt fødselsdag for vores to piger om sommeren, planlagde vi i al hemmelighed bryllup samme dag.

  Præsten kom hjem i vores have og viede os. Vejret lige den dag var fantastisk. Sol, 27 grader og en rigtig sommerdag

  Vi brugte det tøj vi allerede havde. Anni havde en flot, hvid kjole og jeg skjorte og sorte jeans. Skulle jo heller ikke vække opsigt, da ingen af gæsterne vidste noget før de kom

  Menuen var helstegt pattegris med tilbehør (fik det hele leveret og de stegte grisen på stedet).
  Drikkevarer købt i Tyskland, og det kan godt betale sig, når det er i anseelige mængder

  Ringene var noget vi begge ikke gik vildt op i, så jeg snakkede med en af mine kunder, der er sølvsmed. Han lavede to pæne, enkle ringe for 3000kr.

  Alt i alt var vi ca 45 personer.

  Samlet pris for det hele, 20.000kr.

  Glæder mig til følge jeres vej til brylluppet

 • Signe

  Hej Jan.
  Hvor dejligt med din kommentar og inspiration. Jeg elsker at høre om andres måde at gøre det på, så man hele tiden kan udfordre sine egne forestillinger 🙂 Altså det der med at køre over grænsen og købe alkohol er helt bestemt også noget, vi tænker at gøre, Klart det billigste,

  Vores “tema” for brylluppet bliver “havefestival”, så jeg tænker, at der er mange ting, der ender med at blive ret laidback 🙂 èn af de ting der virkelig optager mig de her dage er dekorationer, som jeg (sjovt nok) kan mærke er blevet mega vigtige for mig. Jeg vil gerne spare penge, så jeg tænker at det meste skal gøres selv. Sjovt pludseligt at indse, at man går op i ting, der normalt slet ikke har betydning, haha.

  Tak igen for din kommentar.
  Mange hilser fra brullups-feber-Signe (ja, der er halvandet år til)

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *