Ukategoriseret

Et lille overblik

Godmorgen her fra Brønshøj, hvor den står på morgenkaffe, duften af hyacinter fra vindueskarmen og storm udenfor. Jeg havde svært ved at sove videre, da jeg først var vågnet, så jeg efterlod Den Rødhårede under dynen og trippede selv herind i stuen, hvor jeg nu har sat mig for at skrive. Morgener – altså de stille, uforstyrrede morgener – kan noget helt særligt, synes jeg. Det føles næsten som om, jeg får noget ekstra dag forærende, hvor jeg kan bruge tiden på lige det, jeg vil.

Nå, men de sidste mange dage har jeg skrevet om min minimalisme-udfordring herinde, og i dag bliver vist ingen undtagelse. Nu har jeg forberedt mig den sidste halvanden uge på start, og jeg tænker at begynde allerede i morgen, mandag den 31/1, fordi det alligevel er starten på en ny uge. Det giver mening, synes jeg.
I dette indlæg vil jeg skrive en smuuule mere om projektet.

Det strækker sig over de næste tre måneder, altså februar, marts og april. Mit mål er to ting:
Overvejende at “få styr” på forbruget, det vil sige én gang for alle gøre op med købeimpulser samt kortlægge de følelsesmæssige mekanismer, der gør det rigtig svært at udskyde mine behov. Sekundært vil jeg rigtig gerne i gang med at få lavet en opsparing, men principielt haster det ikke mere end det jager. Det vigtige er at lave det indre arbejde; så skal resten nok følge med.

Måden jeg vil opnå mine mål på er ved at gennemføre et 3 måneder langt købestop-op, hvor jeg stort set kun må købe nødvendigheder.  De enkelte undtagelser bliver der taget stilling til én gang ved hver måneds start, fx ved jeg, at jeg her i foråret skal købe et par vandrestøvler. Men det afgørende er, at det ikke bliver en spontant beslutning.
Mine faste udgifter har jeg ikke kigget så meget på, udover at opsige lidt overflødige onlinetjenester, men det er altså mit variable forbrug, der har mit fokus. Jeg forventer, at det vil blive virkelig svært, for jeg har længe været vant til at bruge rub og stub, også selvom jeg hver måned har haft en intention om noget andet. Udover mit købestop-op planlægger jeg også at gennemføre en større oprydning herhjemme for at få mindre “rod”. De ting jeg fjerner – impulsshopping, ubetydelige køb, ting, ting, ting – vil jeg erstatte med at opsøge flere gode, spændende og givende oplevelser, der giver mere mening for mig. Som skrevet i et tidligere indlæg føles det lidt som om, jeg navigerer efter et kompas, der virkelig trænger til at blive nulstillet. Pilen dirrer og tikker hver gang der er udsigten til en hurtig tilfredsstillelse – fx et spændende køb -,og det betyder, at jeg kommer længere og længere væk fra den dybere form for glæde, fx gode møder med dejlige og spændende mennesker, Så dette projekt handler altså i høj grad også om at få kalibreret det indre kompas og komme tilbage til en verden, hvor hurtige impulser og behovstilfredsstillelse ikke hele tiden sætter dagsordenen.

Det er med vilje, at jeg ikke har lavet et fast skema eller helt konkrete mål for mine 3 måneder. Jeg føler mig overbevist om, at vejen nok skal blive synlig, som jeg træder på den.

Dagen i dag står på  én ting:
Jeg skal lave to måltidsretter til fryseren, for så har jeg mere eller mindre styr på madplanen til den kommende uge.

…Og derudover vil jeg – måske allerede i dag? – give mig i kast med det store og ganske uoverskuelige projekt at gennemgå mit store garderobeskab, der både fungerer som tøjopbevaring, bryggers og jeg-ved-ikke-hvor-jeg-ellers-skal-gøre-af-den-holdeplads. Det føles som en uendelig opgave, men det vil føles så rart bagefter; det er jeg slet ikke i tvivl om.

Nu mere morgenkaffe. God dag 🙂

2 Comments

 • Anne

  Spændende projekt du har startet – jeg hepper på dig! Jeg har også tænkt, at jeg burde skære lidt ned på forbruget i februar.. Planen er at se det sidste, der er værd at se på Netflix, og herefter opsige abonnement. Samt skære ned på slik og chokoladeforbrug 🙂

  • Signe

   Hej Anne. Tak for din kommentar.
   Jeg har også skåret ned for visse streamngtjenester, dog ikke dem alle. Jeg vil gerne lave realistiske ændringer der kan holde over tid. Det betyder blandt andet også nydelsen ved at sidde og se tv, hehe.

   Jeg tror altid, det er en god ide at stoppe op og reflektere over sne vaner. Chokolade, tv, penge etc 🙂 det vigtige for mig er bare mest af alt, at det er realistisk og holdbart.

   .. Det håber jeg også dine ændringer bliver god dig:)

   Hilsen Signe

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.