Ukategoriseret

Købestop-Op, fordybelse og oprydning

Så har Det Unævnelige også ramt mig, og efter blot nogle få dages isolation, træthed, kedsomhed, tv-udmattelse, hovedpine og hoste og alt for meget junkfood sidder jeg tilbage med en følelse af elendighed.  I virkeligheden har jeg haft det sådan et stykke tid; også uden smitte og sygdom. Uanset hvor mange gode intentioner jeg har for mig selv, ender de fleste vaner med at køre på autopilot drevet af impulser og følelser, og jeg er træt af det.

Jeg har længe vidst, at jeg er nødt til at ændre noget. Sådan rigtigt. Jeg pisser privilegier og ressourcer væk ved at bruge rub og stub hver måned. Jeg “roder” unødigt meget i mit liv med alt for mange ting at forholde mig til. Jeg kan aldrig finde det tøj, jeg leder efter, og jeg bruger kun en brøkdel af det, jeg har. Samtidig står jeg til tider med en svært definerbar følelse, der handler mindre om mine materielle vaner: En form for værditab, en meningsløshed lægger sig ind over mig som en tung dyne, og jeg ved ikke altid, hvordan jeg skal løfte den væk. Det handler om følelsen af forkerte prioriteringer. Som om jeg spilder noget af mit liv på ting, der ideelt set ikke skulle fylde. Bekymringer om hvad andre tænker, bekymringer om fremtiden, bekymringer om min egen formåen som voksen, bekymringer om ikke at nå at nyde, fordi jeg hele tiden føler jeg skal bevise noget først.

Jeg har frygtet denne smitte så længe – nok fordi jeg har set så slemme tilfælde på mit arbejde på intensiv, – men paradoksalt nok er den en lettelse. Jeg kommer igennem og har ikke så mange vejrtrækningsgener, som jeg havde frygtet. Og den har givet mig anledningen til at standse op. Så her er hvad jeg har tænkt mig at gøre:

I februar, marts og april vil jeg lave et Købestop-Op. Jeg kalder det et “stop-op”, fordi det passer bedre til min forståelse af, hvad det indebærer. Målet er at grundlægge de vaner, der skal hjælpe mig med at skære ned på forbruget og lave en seriøs opsparing.
Jeg vil også gennemføre en grundig oprydning i mit hjem, hvor jeg satser på at skille mig af med en del af de ting, der skaber mentalt og fysisk rod. Som jeg tidligere har skrevet om på min instagramprofil, er fordybelse også et af de helt store temaer i mit liv. Hvad end det er at meditere mere, gå flere ture, dyppe min krop mere i iskoldt vand eller bare turde at mærke efter, så er det det, jeg vil have mere af.

Over de næste dage vil jeg planlægge, hvordan jeg skal gennemføre mit købestop-op, lave en grundig oprydning i mit hjem og finde mere tid til fordybelse. Indtil videre er der en masse tanker og indre billeder, som lige skal finde sin plads, og jeg skal blive bevidst om, hvad jeg egentlig ønsker at opnå.

Nu vil jeg gå i seng og forhåbentlig have det meget bedre i morgen tidlig, når jeg vågner.
Godnat

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.