Ukategoriseret

Status for september måned

Godmorgen.
I skrivende stund sidder jeg i det lille hjem med en kop kaffe og dårligt tv i baggrunden. Hvor jeg dog egentlig elsker dårligt tv. Jeg har bare ikke så let ved at indrømme det 🙂
September måned er rundet af, og starten af oktober er blevet skudt i gang med en udmattende flytning for min lillebror fra det ene bosted til et andet. Ind i mellem har jeg på instagram løftet sløret for, hvor udfordret jeg ind i mellem er som søster til ham. På mange måder er det ambivalent. Jeg er muligvis den, han er tættest på i hele verden – i hvert fald på nogle områder -, og den kasket kan være tung at bære. Især efter vores mors død har jeg fået endnu flere kasketter at tage på hovedet (ikke som sådan frivilligt), og ja… Det er til tider rigtig hårdt.
Så denne morgenstund nyder jeg ekstra meget. Jeg er tilbage fra Jylland, og kaffen smager godt.

Som jeg har skrevet om i sidste indlæg, har jeg rykket lidt rundt på tingene i min økonomi. Det betyder blandt andet, at jeg for første gang måske nogensinde har kigget mit reelle forbrug direkte ind i øjnene. Hver en krone har jeg skrevet ned. Jeg har ikke liiiiige rykket lidt rundt mellem kontiene, og liiiiige taget lidt fra opsparingen, så det hele så bedre ud. Alt jeg har brugt er blevet registreret. Dét var en svær øvelse. Her kommer lige en omgang tørre tal:

Hvordan blev pengene brugt i september?
Gæld: 12,8%
Opsparing 15,8%
Faste regninger: 25,9%
Alt forbrug (dagligdags forbrug, terapi, fysioterapi, uventet reparation af bil, mm): 45,5%
= 100%

Og så kigger jeg lige engang på selve forbruget, som tydeligvis er synderen:

Forbruget
Mad: 32%
Øvrigt: 1%
Fornøjelser: 16,1%
Diverse: 50,6%

Min diverse-post er højere end nogensinde før. Det er den nok blandt andet fordi, jeg har inkluderet udgifter til fysioterapi, terapi og reparation af bil. Men der er dog fortsat ingen tvivl om, at der også er tale om et regulært overforbrug. Jeg bliver for impulsiv og kan have svært ved at udsætte mine behov. Indrømmet.

I oktober måned vil jeg have ekstra fokus på min diverse-post. Jeg ved allerede, at den bliver høj, men jeg forsøger at budgettere med det. Hellere lave et realistisk budget end ét der ser pænt ud på papir, men som er dømt til at mislykkes.
Vi får se, hvordan det går!

Hav en rigtig dejlig morgen derude

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *