Ukategoriseret

Hvordan ændrer man egentlig sine vaner?

Hvordan skaber man forandring?
Hvor mange timer skal man øve sig for at blive god til noget?
Hvor meget skal man ville det, for at ændre sine vaner?
Og er det overhovedet et spørgsmål om vilje?
Budget og Balance blev i al simpelhed oprettet, fordi jeg gerne ville øve mig – især privatøkonomi og forbrug har haft mit fokus. Jeg er dog begyndt at overveje, om jeg går til det på en forkert måde. Min motivation er svingende og resultaterne ligeså.
Måske skal jeg fokusere mere på at øve mig og være i læringen, frem for kun at tænke på, hvad jeg vil opnå – og hvor hurtigt det skal gå!
Der er adskillige andre områder i mit liv, jeg gerne vil blive bedre til. Jeg vil gerne øve mig i at skrive mere, til dels. Jeg vil også gerne øve mig i at tale pænere til mig selv, få en fast træningsrutine, og ikke mindst blive bedre til tysk, som jeg i øjeblikket læser online ved siden af mit fuldtidsarbejde.
Jeg forventer, at det blandt andet er de ting, jeg kommer til at skrive mere om i den kommende tid.
I øjeblikket lytter jeg til Atomic Habits af James Clear. Hans bog om vaneændring har allerede en time inde i lytningen givet mig helt nye tanker om, hvordan man forandrer sine vaner.
Ifølge ham handler det for det første om selv bittesmå vaneændringer og gentagelser, gentagelser, gentagelser. Han fortæller, at forbedrer man en bestemt vane blot 1% om dagen, vil man når et år er gået havde forbedret sig 37x.
For det andet skal fokus ikke være på hvad, fx målet om at løbe et halvmarathon, men i stedet på hvem – Hvem vil man være? Fx at være løber. Clear taler om, at det ikke er nok at tænke på målet, hvis man ikke ændrer de underliggende forestillinger om, hvem og hvad man er.
Jeg er helt sikker på, at der kommer mange flere pointer, men det er disse, der indtil videre har gjort størst indtryk på mig.
Hvis du er ligesom mig, har du måske tendens til at ville have store og hurtige resultater. Jeg er tit typen, der går all-in, intenst og målrettet… og så brænder jeg ud efter kun korte øjeblikke. Fordi jeg mister overblikket, eller barren er sat for højt. Det mærker jeg rigtig meget ifht min økonomi for eksempel.
Hvordan går du til det at skabe forandring? Laver du mål, planer og systemer, eller investerer du i vaneændringer på en anden måde? Jeg vil rigtig gerne høre dine tanker om emnet, hvis du har lyst til at dele dem.
Mange regnfulde hilsner fra Signe

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *