Ukategoriseret

#Søndagsstatus uge 35

på en mandag 🙂
 Som en ny ting vil jeg forsøge at dele min ugentlige check-in for mit forbrug
, nemlig  min #søndagsstatus. Mit håb er, at det vil hjælpe mig med at bevare mit fokus de uger eller måneder, hvor jeg kan være mere udfordret. Den ugentlige check-in er en mulighed for at bevare overblikket og samtidig standse op og evaluere. Går det efter planen? Hvor er jeg udfordret? Behøver jeg justere noget løbende? Hvad kan jeg gøre for at det bliver en succes? Her følger en søndagsstatus fra uge 35.

Månedens forbrug

Denne måned ser det forventede forbrug sådan ud:

 

  • Dagligvarer 2000 kr
  • Diverse nødvendige 300 kr
  • Fornøjelser/diverse ekstra: 500 kr
  • Forventet udgift (diverse ekstra): 950 kr
    = 3750 kr

Månedsbudgettet er sat stramt, fordi jeg sådan set ikke har brug for noget, udover at se min opsparing vokse. Den erkendelse kom som lidt af en chok. Jeg har ikke brug for noget. Jeg vil gerne have, at min opsparing vokser.

Det føles ikke over-tænkt eller forceret. Det er kommet som helt naturlig konsekvens af, at jeg har fundet en retning. Uanset hvor meget modstand jeg kommer til at møde, har jeg tænkt mig at få det her til at ske. Jeg læser tysk nu og får min eksamen, og så sparer jeg så meget som muligt op, så jeg har de bedste betingelser for at starte som studerende næste år. 

Med madplan og omhu og planlægning forventer jeg, at 2000 kr vil gøre det så fint for mit dagligvareforbrug. 

I diverse nødvendige er der sat penge af til medicin og ikke så meget andet. Jeg har rigeligt med hygiejneartikler (Unproud member of #HoardersAnonymous) og bilen er tanket op. 

Fornøjelser & diverse ekstra (som denne måned er slået sammen), bliver mit knald eller fald. Jeg vil prioritere at gå på cafe ind i mellem, men derudover behøver jeg rent faktisk ingenting. Måske lige et ringbind til mine tyskpapirer.

Den forventede udgift var til en piercing, jeg længe har ville få lavet. Det fik jeg i fredags

Status på ugen

Fra diverse nødvendige-posten er blevet brugt 118 kr på medicin. Jeg regner ikke med, at der egentlig er brug for så meget andet, men det må tiden jo vise.

Som forventet har jeg prioriteret at kunne gå på cafe. Det blev til hele 3 gange i alt. Men i stedet for at snuppe 2 kopper kaffe og lige spise en frokost når jeg var sulten, har jeg været lidt strategisk omkring det. Jeg har sørget for at være mæt, når jeg tog derhen, og så har jeg nøjedes med at nyde fx én iskaffe og drukket den lidt langsomt (heldigvis kan man nemt bede om flere isterninger). Ærligt har jeg ikke savnet mere i den retning. Jeg har fået mine cafeture og nydt følelsen af at være ude.

Fra fornøjelser/diverse-posten er kun brugt på min forventede udgift. Altså ingen impulskøb eller indskydelser. Jeg HAR brugt penge på diverse ekstra; både på en fødselsdagsgave til en ven (80 kr) og på en hårdt tiltrængt fornyelse af et par gode BH’er, som PASSER (838 kr), men de er begge trukket fra mine Sinking Funds, hvor der var sat penge af på hhv. gavekonto og tøj & sko-konto. 

Den kommende uge

Ja, ugen er simpelt hen gået så glat, og det har været sindssygt motiverende. Efter mange måneder med ubevidst/bevidst højt forbrug og følelsen af at være bagud hele tiden, trængte jeg til at træne selvdisciplinsmusklen og bare lige komme godt fra start. Dagen inden ugens start havde jeg handlet ind (for august måneds penge) til dagligvarer for 293 kr. Det har rakt til alle 7 dage med god hjemmelavet mad, rugbrød, mælk og det løse. Det var planlagt, at flere af retterne kunne laves med lidt supplement fra fryseren, så det har været medvirkende til, at udgiften blev så lav. Og så er Rema1000 jo bare et godt supermarked. Hvorfor betale for meget?

 

 

Den kommende uge er der allerede forberedt madplan, så nu skal bare handles ind og laves nogle måltider, så jeg bare kan tage dem frem fra køleren i løbet af de kommende dage. Mit fokus er ligeså issyleskarpt som den forgangne uge, og jeg forventer, at det kommer til at gå så godt. ENESTE udfordring jeg forudser er mit store behov for at købe en flot kjole med pailletter til den store fest på fredag. Der er tema! Disko! Og her kommer en lille indrømmelse: Jeg er fuldkommen og kompromisløst vild med at dresse up. Falske fjerøjenvipper, glimmer på kindbenene, blomster i håret, farverige outfits og tårnhøje hæle. Jeg elsker det bare. Så når der står sådan en fest og banker på døren, så står jeg virkelig overfor et valg. 2 gange i løbet af sidste uge har jeg med en fyldt online indkøbskurv på ASOS været sekunder fra at trykke ‘bestil’. Men indtil videre har jeg formået at holde mig tilbage, for min Sinking Fund for tøj og sko er jo brugt (på de BH’er). Hvilken ambivalens. 

Mit håb er lidt, at jeg blive ved med at udskyde købet, til det pludselig er for sent (jeg skal bare holde ud få dage endnu), så jeg er TVUNGET til at finde noget frem i skabet og “nøjes” med det jeg har. Men så kommer jeg bare ikke til at se lige så festlig ud 🙁 

 

En særlig dag

Nå, men med de ord vil jeg gøre mig klar til en dejlig fridag. Jeg har fødselsdag i dag, og jeg fylder 33 år. For fire år fejrede jeg dagen med min far kort forinden hans død. Han gjorde altid så meget for, at min brors og min fødselsdag skulle være særlig. Han var så dødssyg og kunne næsten ikke stå på benene, og alligvel havde han lavet morgenbord og købt tre gaver til mig (for det skal der jo være, mente han). Den aften mødte han min nye kæreste for første og sidste gang. Dagen efter kom han på palliativ afdeling og kort tid efter på hospice. Siden har min kæreste (som er den samme som ham, der mødte min far for fire år siden) påtaget sig at give mig helt særlige fødselsdage. Det er måske lidt barnligt at gå så meget op i den dag, endda når man er i trediverne, men det gør mig kisteglad, at han gør det for mig. I dag har jeg fået besked på, at jeg skal pakke et ekstra sæt tøj, og at jeg skal være klar til at gå hjemmefra kl 15. Mere ved jeg ikke! Iiiiiiih

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *