Low Spend-projektet

Spending Addicts: Første uge med Low Spend

Har du læst, at jeg er i gang med et Low Spend-projekt? I næsten en uge har jeg kørt Low Spend, som i al simpelhed handler om kun at bruge penge på det nødvendige – hvis du vil læse mere om tankerne og motivationen bag, kan du bare trykke lige her 🙂

Jeg tror på, at det vil gøre mig gladere og give mig mere ro at bruge færre penge. Det er ikke en straf eller “nu skal jeg virkelig tage mig sammen”. Det føles spændende og motiverende at se, hvor meget jeg kan opnå med hvor lidt. Og så er jeg blevet endnu mere bekræftet i, at det handler om meget andet en penge. På bare 6 dage!

Op til dette projekt havde jeg vænnet mig til at vælge hurtige løsninger, der kan tilfredsstille eller afhjælpe nu-og-her, i stedet for at mærke efter, hvad jeg egentlig har brug for. Essensen i mit overforbrug er, at jeg håndterer stress og svære følelser (og ind i mellem endda gode følelser) ved at dulme dem. Tidligere med alkohol, ind i mellem med overspisninger og ofte med køb af ting, der gør mig glad (notesbøger, of course!)

Fordi jeg har sat en begrænsning på mit konkrete forbrug, har jeg været nødt til at være kreativ, fx med at gå på indkøb i mit eget køkken. Der bliver bare ved med at være mad! Det betyder også, at jeg har lavet en del hjemmelavet mad, hvilket altid er en glæde. Det sætter mit indre tempo ned og gør mig mere til stede, når tingene går langsommere, som for eksempel når man laver med hjemme i sit køkken. Samtidig har jeg spist mindre og spist sundere (for jeg har ret sjældent usund mad i huset), og jeg ville tro, at jeg uden takeaway mm. også vil tabe mig lidt.
Det har også inspireret mig på andre områder; fx har jeg ryddet gevaldigt op i mit køkken, rykket rundt og gjort rent.

Jeg er pludselig ‘tvunget’ til at se på, hvad jeg kan gøre med eller få ud af det, jeg allerede har. Det giver mig blod på tanden efter at lære nye ting, fx at sy godt nok til at kunne reparere mit eget tøj eller forbedre det. Når jeg bruger tid og overskud på nye ting, går der mindre tid på sofaen eller foran tv’et. Det frigør tid.

Den vigtigste forandring er dog mentalt. Som  jeg nævnte før; mit indre tempo bliver sat gevaldigt ned. Jeg oplever at være mere til stede, at blive mindre impulsiv, mindre behovsstyret. For eksempel tænker jeg ikke hele tiden på at bruge penge på noget, der nok ville gøre mig gladere.

Nu er det kun en uge, der er gået. Og jeg er sikker på, at der vil komme flere opture, og også nedture. Men det vil jeg tage i stiv arm. Lige nu er det bare så spændende og dejlig en proces, at det bærer lønnen i sig selv.
Men jeg skal nok lige huske at sige en enkelt ting omkring projektet økonomisk set, for det var trods alt min første motivation bag:

De første to uger af januar har jeg brugt uhyre summer på forbrug. Fra 1. januar og til nu, har jeg gennemsnitligt brugt ca 2600 kr pr UGE!! Til sammenligning har jeg i denne første Low Spend-uge kun brugt ca 850 kr. Og 400 kr af dem gik til tilbehør til symaskinen, så jeg kan komme i gang med at sy. Det er med andre ord et helt vildt resultat!
Næste uge regner jeg med at komme ned på under 500 kr i forbrug. Stay tuned 😉

Og rigtig god lørdag

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *